Ken je dat? Er staat net een mooie bos bloemen in huis, hangt er binnen de kortste keren een bloem slap of liggen er blaadjes naast de vaas. Dat is zonde, en bovendien niet nodig. Hieronder staan de tips:

Wist je dat bloemen langer vers blijven als je de vaas vooraf goed schoonmaakt? Bacteriën in de vaas kunnen de levensduur van jouw bloemen aanzienlijk verkorten. Reinig de vaas goed met chloor, zo zullen je bloemen langer mooi blijven. Voeg ook een druppeltje chloor toe aan het water om bacteriën tegen te gaan.

  1. Een vervelend klusje, je verse bloemen afsnijden. Wij hebben het al voor je gedaan, maar kwetsbare bloemen blijven veel langer goed wanneer je ze nogmaals schuin afsnijdt. Toch maar even die moeite nemen, je zal jezelf dankbaar zijn. Wanneer u bij ons bloemen koopt krijgt u ook bij sommige bloemen een zakje snijbloemenvoedsel, dit kunt u thuis in het water doen, zodat uw bloemen mooi uit zullen komen.
  2. Jij houdt ervan, je bloemen ook: vers water. Verschoon het (lauwwarme) water om de paar dagen en je zult zien dat je bloemen een stuk langer en mooier blijven staan.
  3. Het staat leuk, zo’n steigerhouten eettafel met een mandje fruit en een bos bloemen erop. Je bloemen zijn echter minder blij met dat fruit, daar zullen ze sneller van verwelken. Uit elkaar houden dus.
  4. Bloemen hebben nogal wat voorkeuren voor klimaatomstandigheden. Wanneer ze op de tocht staan, zullen ze het niet heel lang uithouden. Zet ze ook niet in direct zonlicht of bij de verwarming. Wil je het uiterste uit je bloemen halen? Zet ze dan ‘s nachts op een koele plek, dan geniet je er nog langer van.

maxresdefaultchrysal

Bij ieder boeket waarin bloemen zitten die chrysal nodig hebben krijgt u een gratis zakje dat genoeg voeding geeft in 1 liter water.  In het verleden werd de chrysal poeder variant gebruikt. Voordeel van de vloeibare variant is dat het door het hele water opgenomen word, en niet blijft kleven en vlekken veroorzaakt in de vaas.

TIP! Wij verkopen ook bloemenvoeding flessen. Deze bevatten 500ml voeding, genoeg voor tientallen boeketten. (bestel ze i.c.m. een boeket!)