Home • Verzorgingsadvies voor boeketten

Verzorgingsadvies voor boeketten

Boeketten zijn prachtige bloemstukken die een kamer kunnen opfleuren en een ruimte kunnen transformeren. Of je nu een boeket hebt gekregen van een geliefde, of zelf een boeket hebt gekocht om je huis te decoreren, het is belangrijk om te weten hoe je je boeket goed kunt verzorgen, zodat het langer meegaat en er fris en mooi blijft uitzien.

Begin met een schone vaas

Een schone vaas is essentieel voor het behoud van de gezondheid van je bloemen. Was je vaas grondig met heet water en zeep voordat je hem vult met water en je boeket erin zet.

Snijdt de stelen schuin af

Snijd de stelen van de bloemen schuin af voordat je ze in het water zet. Dit zorgt ervoor dat de bloemen water beter kunnen opnemen en langer kunnen overleven. Gebruik een scherp mes of een snoeischaar om de stelen af te snijden en vermijd het gebruik van een botte schaar, want dat kan de stelen beschadigen en de bloemen sneller laten verwelken.

Verwijder overtollig blad

Verwijder alle bladeren die onder het wateroppervlak zullen zitten. Deze bladeren kunnen bacteriën in het water veroorzaken, wat kan leiden tot een snellere afbraak van de bloemen.

Vul de vaas met water

Vul de vaas met schoon, koud water tot ongeveer twee derde van de hoogte van de vaas. Je kunt ook een bloemenvoedsel toevoegen dat speciaal is samengesteld om de levensduur van je bloemen te verlengen en de kleur en geur van de bloemen te behouden.

Plaats je boeket op een koele, lichte plek

Plaats je boeket op een koele, lichte plek in je huis, uit de buurt van direct zonlicht en tocht. Bloemen houden niet van direct zonlicht en de warmte die het produceert kan hun levensduur verkorten. Ze hebben wel licht nodig, dus plaats je boeket in de buurt van een raam of op een heldere plek in je huis.

Ververs het water regelmatig

Ververs het water in je vaas om de paar dagen, of vaker als het water troebel wordt. Dit helpt om bacteriën te verwijderen die zich kunnen ophopen en de levensduur van je bloemen kunnen verkorten. Snijd ook de stelen elke keer dat je het water ververst om de bloemen langer te laten leven.

Gebruik een haarspray om de bloemen te beschermen

Als je je bloemen langer fris wilt houden, kun je een haarspray gebruiken. Spuit een beetje haarspray op ongeveer 30 centimeter afstand van de bloemen. Dit kan helpen om de bloemblaadjes te beschermen en te voorkomen dat ze uitdrogen.

Lees hier meer bloemenkennis, vol met tips en adviezen van onze bloemisten?